+

U bent hier

more

Over AZ Herentals

Nieuws

Volg patiënt in het chirurgisch dagcentrum via app AZH Gids

Wilt u weten of uw partner weer op de kamer is na een operatie in het chirurgisch dagcentrum van het AZ Herentals? Daarvoor hoeft u voortaan niet meer te bellen naar de balie, maar dat kunt u via de app AZH Gids zelf op eender welke locatie volgen. Zo weet u steeds in welke fase van het operatietraject uw partner zich bevindt en wanneer u naar het ziekenhuis kunt komen.

Lees Meer

Automatische toegangscontrole voor patiënten en bezoekers vanaf 8 juni

Vanaf maandag 8 juni is er weer beperkt bezoek toegelaten in het AZ Herentals. Dagelijks kan elke patiënt één bezoeker gedurende 30 minuten ontvangen tussen 17 en 20 uur op weekdagen en tussen 14 en 17 uur in het weekend. Om de toegangscontrole van patiënten en bezoekers in goede banen te leiden, werkt het AZ Herentals voortaan met een geautomatiseerde toegang. Voor dit innovatieve systeem doet het ziekenhuis een beroep op DNCS en TowerEye uit Gierle.

Lees Meer

Toegangscontrole voor een afspraak

Wie het ziekenhuis wil betreden, zal vanaf maandag 8 juni een geautomatiseerde toegangscontrole moeten doorlopen. Patiënten met een afspraak zullen via hun elektronische identiteitskaart toegang krijgen tot het ziekenhuis.

Lees Meer

Op bezoek bij opgenomen patiënten

Er wordt vanaf maandag 8 juni opnieuw bezoek toegelaten. Op weekdagen is dat van 17 tot 20 uur, in het weekend van 14 tot 17 uur.

Lees Meer

Heropstart ziekenhuisactiviteiten - praktisch

Sinds maandag 4 mei zijn de gewone afspraken voor raadplegingen, onderzoeken en ingrepen in het AZ Herentals hervat, waarbij de huidige richtlijnen rond bescherming en afstand in acht genomen worden. Had u al een afspraak of wilt u een nieuwe afspraak? Hier vindt u de praktische informatie.

Heeft u een afspraak voor de komende dagen of weken?

Lees Meer

Afspraken bezoek en brengen/ophalen bagage

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals (behalve voor uitzonderingen). U kunt wel bagage voor patiënten afgeven of ophalen via de Drop & Go of ziekenhuismedicatie ophalen. Is er een naaste opgenomen? Dan vindt u op deze pagina meer informatie.


Bezoek

Er is geen bezoek toegelaten in het AZ Herentals

Volgende uitzonderingen werden opgenomen:

Lees Meer

Hemelvaartweekend

Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei werkt het AZ Herentals volgens de zondagsdienstregeling. Dat wil zeggen dat er geen geplande raadplegingen, onderzoeken of ingrepen plaatsvinden. Uiteraard blijft de dienst spoedgevallen wel beschikbaar voor dringende hulpverlening.

Tijdens het Hemelvaartweekend werkt het AZ Herentals op donderdag 21 en vrijdag 22 mei volgens de zondagsdienstregeling:

Lees Meer

Beperkt bezoek toegelaten vanaf 8 juni

In het AZ Herentals zal elke patiënt 1 bezoeker mogen ontvangen vanaf maandag 8 juni en dus nog niet vanaf dinsdag 2 juni. Voor de veiligheid van medewerkers, patiënten én bezoekers wil het ziekenhuis een geautomatiseerde toegangscontrole voorzien. Dit nieuwe systeem is beschikbaar vanaf 8 juni. Tot en met zondag 7 juni blijft het huidige bezoekverbod van kracht. Enkel patiënten die 15 dagen of langer opgenomen zijn, zullen wel al een bezoeker mogen ontvangen.

Lees Meer

Kempense ziekenhuizen starten op 4 mei geleidelijk aan gewone activiteit weer op

AZ Herentals, Ziekenhuis Geel, Heilig Hartziekenhuis Mol en AZ Turnhout bereiden zich deze week volop voor om deze gedeeltelijke heropstart vanaf maandag 4 mei op een veilige manier mogelijk te maken. We willen wel benadrukken dat het voorlopig slechts gaat over ongeveer 30% van de consultaties, ingrepen en onderzoeken, waarbij voorrang wordt gegeven aan de meest dringende afspraken.

Lees Meer

AZ Herentals deelt unieke recyclageprocedure schorten met sector

Om het dreigende tekort aan schorten in het ziekenhuis op te vangen, bedacht het AZ Herentals een werkwijze om wegwerpschorten te kunnen hergebruiken. ‘Schorten 72 uur lang in een lage luchtvochtigheid en aan een hoge temperatuur bewaren, dat bleek de sleutel tot succes’, aldus Liesbeth Plingers, facilitair directeur van AZ Herentals.

Lees Meer

Pagina's